Mentaal welzijn
Angst en depressie: zorg op maat bij psychische klachten
Angstklachten en depressies komen veel voor. Wanneer u hier af en toe last van heeft, is dat heel normaal. Wanneer de klachten ernstig zijn, kunt u beperkingen ervaren in het dagelijks leven.
Heeft u niet heel erge angst- of depressieve klachten? Dan kan bijvoorbeeld een online cursus als Grip op je dip of het invullen van de vragenlijst van Positieve Gezondheid u helpen. Het kan ook zijn dat het u helpt om mensen te ontmoeten of te gaan bewegen en sporten. Of zet u in voor een ander door actief te worden als vrijwilliger.
Heeft u ernstige klachten of verbeteren uw klachten niet? Dan is het samenwerkingsprogramma Angst en depressie mogelijk iets voor u. Dit is opgezet om inwoners van IJsselstein met deze klachten zo goed mogelijk te helpen en de juiste zorg te bieden.
Hoe deze samenwerking u verder helpt
De zorgverleners in IJsselstein ontwikkelden samen een
netwerkkaart, waarop staat welke hulp het beste ingezet kan worden bij welke
klachten. Daarbij is er ook aandacht voor wat u zelf kunt doen.
U gaat allereerst naar de huisarts. De huisarts bekijkt samen met u welke zorg nodig is en verwijst u eventueel door. Bijvoorbeeld naar ondersteuning van de praktijkondersteuner, het sociaal team of het maatschappelijk werk. Bij ernstige of zeer ernstige klachten kan de huisarts u verwijzen naar een psycholoog of de specialistische GGZ-zorg.
Meer informatie |
|
Voor professionals |
De projectkaart Angst en depressie is te vinden in CORPIO. |