Leefstijl4IJsselstein: aan de slag!

Leefstijl4IJsselstein: aan de slag voor een gezondere leefstijl


 

Over Leefstijl4IJsselstein

Gezond eten en genoeg bewegen zijn belangrijk om problemen met uw gezondheid te voorkomen. Vindt u het lastig om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, gewicht te verliezen en ook in de toekomst gezonde keuzes te blijven maken? Dan is Leefstijl4IJsselstein mogelijk iets voor u. Dit Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) duurt twee jaar. Het bestaat uit individuele begeleiding door leefstijlcoaches en uit groepsbijeenkomsten.

 

Voor wie is het programma bedoeld?

Leefstijl4IJsselstein is bedoeld voor volwassenen die het risico lopen om problemen te krijgen met hun gezondheid. Het zijn mensen die door hun overgewicht meer kans hebben op diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten of chronische aandoeningen. Het programma is er voor mensen die hun leefstijl blijvend willen veranderen en intrinsiek gemotiveerd zijn om gezond te gaan leven.

 

Hoe helpt het project u verder?

Deelnemen aan Leefstijl4IJsselstein begint met een intake met een leefstijlcoach. Samen bespreekt u uw doelen en de redenen dat u uw leefstijl wilt veranderen. Veranderen lukt alleen als u zelf inzicht heeft in waarom u dat wilt. Na de intake stelt uw leefstijlcoach een persoonlijk beweeg- en voedingsplan met u op. Met dit gezondheidsplan, bestaande uit kleine stappen, gaat u vanaf dat moment uw leefstijl aanpassen.

 

Het eerste jaar: veranderen

Het eerste jaar van Leefstijl4IJsselstein is de veranderfase. U ontwikkelt dit jaar nieuwe gewoonten op het gebied van voeding en bewegen. Tijdens dit jaar heeft u vier individuele gesprekken met uw leefstijlcoach en neemt u deel aan acht groepsbijeenkomsten met andere deelnemers. Belangrijk, want deelnemers kunnen elkaar zo steunen, motiveren en tips delen.

 

Het tweede jaar: behouden

Het tweede jaar van het programma draait om het behouden van uw nieuwe leefstijl. Hoe zorgt u dat u niet terugvalt in ongezonde gewoontes, ook niet in tijden dat u bijvoorbeeld last heeft van stress? Tijdens dit jaar zijn er zes groepsbijeenkomsten en drie gesprekken met de leefstijlcoach. Na het tweede jaar heeft u een gezonde leefstijl ontwikkeld die bij u past en daardoor goed is vol te houden.


Welke zorgverleners zijn hierbij betrokken?

Bij Leefstijl4IJsselstein is een team van drie gespecialiseerde leefstijlcoaches betrokken: Nicole Gras, Lydia Schotema en Jeannine Hoogland. Dat team bestaat uit deze disciplines:

 

Fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten Nicole Gras en Jeannine Hoogland zijn beweegprofessionals, die u helpen om een gezond beweegpatroon te ontwikkelen.

 

Een diëtiste

Diëtiste Lydia Schotema is voedingsprofessional en zij ondersteunt u bij het realiseren van een gezond voedingspatroon.

 

Uw eerste aanspreekpunt

Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u doorverwijzen naar een leefstijlcoach.

 

Voor meer informatie

Wilt u meer weten over gezonde leefstijlinterventies en hoe u mee kunt doen?

Voor zorgverleners

De projectkaart Leefstijl4IJsselstein is te vinden in CORPIO.