Eetstoornis

Mensen met een eetstoornis hebben een verstoord eetgedrag. Ze eten niet als ze honger hebben, leggen zichzelf strenge dieetregels op die schadelijk zijn voor hun lichaam, of eten in een opwelling grote hoeveelheden - meestal ongezond en calorierijk - voedsel. Alles wat met eten en voedsel te maken heeft, is voor hen beladen. Hun leven wordt beheerst door (de gedachte aan) eten. De meest voorkomende eetstoornissen zijn anorexia nervosa en bulimia nervosa.

Het aantal kinderen met een eetstoornis, zoals anorexia, is relatief groot. Een eetstoornis is een complexe aandoening met zeer ernstige gevolgen, die zo snel mogelijk door verschillende specialisten behandeld moet worden. De wachttijden in de GGZ zijn helaas erg lang. Om te voorkomen dat de situatie van het kind verslechtert, is in IJsselstein het netwerk Eetstoornissen opgezet. Het netwerk is verbonden met de Landelijke Ketenaanpak Eetstoornissen.

Kinderen en jongeren tot achttien jaar krijgen dankzij het netwerk snel hulp van specialistische zorgverleners in IJsselstein. Bovendien krijgen hun ouders en de rest van het gezin ook de ondersteuning die ze nodig hebben. Het gezin staat er daardoor niet meer alleen voor.

Meer informatie